Actualizare portofoliu Decembrie 2019

     Vreau sa incep aceasta postare prin a va ura un an nou fericit si plin de investitii profitabile. Iata ca 2019 s-a incheiat si am intrat intr-un an nou plin de optimism si incredere. Pentru mine 2019  fost un an in care am luat multe decizii importante care mi-au schimbat viata substantial. Cel mai important pas, a fost acela de a incepe calatoria catre independenta financiara. Am decis impreuna cu sotia sa  lasam teama de a pierde  si sa facem primele investitii pentru un viitor mai bun.

    Am decis sa incepem cu investitiile in P2P si sper ca in viitorul apropiat sa diversificam portofoliul. Asa a luat nastere blogul Independentfinanciar.ro prin care vreau sa monitorizez fiecare pas, fiecare investitie in calatoria noastra catre independenta financiara. Sa am un blog a fost si unul din obiectivele pentru anul 2019. Ma bucur ca am reusit sa il creez si mai ales ca este si apreciat. Am mai avut doua incercari in 2018, dar din pacate fara succes. Cel mai important obiectiv din anul 2019 a fost sa am un venit pasiv de 100€ din investitii.

    In luna Decembrie am reusit sa investesc suma de 1738ceea ce duce portofoliul P2P la un total de 10021.  Venitul pasiv in Decembrie a fost de  122€, o crestere cu 36% fata de luna precedenta.  Pot sa spun cu bucurie ca mi-am atins cel mai important target pentru anul 2019.

Profitul total de la primele investitii in P2P este de 430€ (385€ din dobanzi si 45€ din bonusuri de inscriere si oferte de cashback).

Binenteles ca vestile bune vin si cu vesti rele. Kuetzal, una din platformele in care am investit o suma maricica este banuita ca fiind SCAM. Mai multe detalii mai jos. 

Platforma Venit Dec. (€)Dobanda anuala (%)
Valoare totala (€)
Mintos8.0512.25%874
Envestio22.7819.33%1928.67
Kuetzal24.2219.04%1912.69
Crowdestor29.2717.63%1616.45
Wisefund11.8819.17%773.39
Monethera3.2319.42%708.25
Fast Invest7.4812.99%830.88
Grupeer
6.7212.95%833.25
Lenndy0.4812%145.42
PeerBerry1.7812.81%160.83
Debitum.net5.3511.14%138
Reinvest240.767.45%
+7.30%
99.65
TOTAL122€15.29%10021€

Investitii profitabile in P2P

Mintos

 In Decembrie, s-a inregistrat o frumoasa crestere a dobanzilor oferite de Mintos. Dar avand in vedere stirile recente legate de anumiti loan originatori care au probleme cu licentele in Rusia si Kosovo (mai multe detalii aici), este foarte important sa diversificam investitiile pe cat mai multi originatori dar si pe zone diferite. Partea buna e ca avem de unde sa alegem. 

     Daca investesti pe platforma Mintos, recomand sa folosesti doar originatori care platesc dobanda la intarzieri. Dupa cum se vede mai sus se intampla destul de des sa fie intarzieri la plati.

Am incercat sa diversific cat mai mult pe Loan Originator, dar in acelasi timp tin cont sa aleg imprumuturi cu dobanzi cat mai mari. Stiu ca dobanzile mari vin si cu riscuri mari, dar in momentul de fata sunt dispus sa imi asum acest risc.

     Daca vrei sa iti faci cont pe platforma Mintos folosind legaturile din acest blog, vei primi un bonus exclusiv de 0,5% pentru toate investitiile pe care le faci in primele 90 de zile de la inregistrare. 

Platforma Envestio

     Envestio e una din platformele mele favorite. Ca si pana acum toate platile au fost facute la timp fara nici o zi de intarziere. Am adaugat 335 in decembrie, ceea ce duce investitiile mele pe platforma la un total de 1928. In luna Ianuarie urmeza sa se finalizeze si primul proiect in care am investit pe platforma.  

Ca de obicei toate proiectele se finanteaza in doar cateva zile. Platforma are un nou proprietar, un cetatean german pe nume Arkadi Ganzin care a adus un nou COO sa conduca platforma – Eduard Ritsman. Aceasta schimbare nu a venit tocmai bine pentru investitori. Mai multe detalii in acest articol. Va recomand sa il cititi daca investiti sau ati investit pe platforma. 

Kuetzal

Din pacate in momentul de fata lucrurile nu sunt prea roz aici. Desi pana acum toate platile au fost facute la timp, unul din proiecte „Alborg Petrol” este banuit a fi SCAM. 

Daca ai investit sau vrei sa investesti pe Kuetzal iti recomand sa citesti acest articol. Din pacate sunt multe semne de intrebare si nu avem nici un raspuns din partea Kuetzal. Pentru ca mi-am pierdut increderea in platforma, am solicitat buyback pentru toate investitiile chiar inainte de Craciun. Pana acum nu am primit nici un raspuns, dar am citit pe retelele de socializare ca dureaza cam 2 saptamani. Pana nu se clarifica situatia iti recomand sa nu investesti in aceasta platforma. 

Crowdestor

     Crowdestor este o platforma care ofera proiecte cu dobanzi atractive de la 10% pana la 24%. Poti sa investesti in jocuri, imobiliare, filme, concerte si multe altele. Pana acum sunt foarte multumit de platforma, dar sa nu uitam ca randamentele mari vin si cu riscuri mari. 

 Toate platile au fost facute la timp fara nici o zi de intarziere. In luna Decembrie am primit 29.27 datorita unui proiect care a facut prima plata a dobanzii dupa 6 luni. 

La momentul scrierii mai multe proiecte cu dobanzi foarte atractive sunt disponibile si altele urmeaza sa apara. Daca vrei sa investesti intr-un film sau intr-un concert al trupei Limp Bizkit, platforma Crowdestor iti ofera aceasta posibilitate. 

 Mai multe detalii despre proiectele platformei aici.

Randament  investitii Wisefund

 Wisefund este una dintre platformele europene de creditare P2P in care putem sa investim in imprumuturi de afaceri pentru IMM-urile europene din mai multe sectoare ale economiei. O scurta analiza a platformei aici. 

Am investit in mai multe proiecte si toate platile au fost facute la timp. Randamentul obtinut in urma investitiilor este de 19.17%. 

Toate proiectele sunt finantate la momentul scrierii, dar la inceputul lunii Ianuarie mai multe proiecte urmeaza sa apara.

Wisefund ofera 0,5% cashback din suma investita in primele 270 de zile, daca te inregistrezi prin acest link

Monethera

      Monethera este una din cele mai noi platforme P2P. Poti sa investesti in proiecte imobiliare, imprumuturi pentru afaceri, energie ecologică, logistica sau companii de tehnologie și poti  obtine din dobanzi pana la 22%. In luna Decembrie am investit in mai multe  proiecte cu dobanzi de 18%-21,1%, ceea ce duce investitiile mele pe platforma la 708€.  Plata dobanzilor se face in prima zi a fiecarei luni. Platile au fost facute la timp dar nu le-am luat in calcul pentru ca o sa faca parte din analiza lunii ianuarie. 

La momentul scrierii sunt disponibile 2 proiecte. Dobanzile sunt foarte bune, dar sa nu uitam ca dobanzile mari vin si cu riscuri mari.

Daca te inregistrezi pe Monethera prin acest link, vei primi:

  • 5 € bonus de inscriere 
  • 0.5% bonus din suma investita in primele 180 de zile ca bonus de recuperare (daca introduci, codul promo „independentfinanciar” obtii cashback de 0,5% pentru 360 de zile). Codul promo este valabil daca il folositi pana la 20.Mar.2020
FAST INVEST

  Fast Invest  este platforma unde investesc banii (150 Euro) pe care ii dadeam pe tigari. Desi este o platforma cu un istoric bun si toate platile se fac fara intarzieri, inca sunt cateva semne de intrebare pentru ca nu au publicat identitatea initiatorilor de imprumuturi . Cunoscand originatorul putem sa evaluam la ce riscuri ne expunem atunci cand investim. 

Toate platile se fac la timp fara intarzieri. 

Daca vrei sa testezi platforma Fast Invest poti sa iti faci cont prin acest link.

Randament  investitii Grupeer

Grupeer a anuntat ca in prima parte a anului 2020 o sa introduca si marketul secundar. Este un pas important pentru patforma dar si pentru investitori pentru ca ofera posibilitatea de a vinde investitiile pentru o iesire rapida in caz de urgente. 

In decembrie am adaugat 150  euro pentru a profita de ofertele de cashback.

O scurta descriere a platformei aici sau poti sa testezi direct platforma Grupeer .

Lenndy

    Lenndy este o piata peer to peer, unde investitorii pot investi in imprumuturi prefinantate si pot primi dobanzi.  Platforma are un istoric nepatat pana acum si media dobanzilor este de 12.28%, ceea ce este foarte bine pentru o platforma de tip P2P. Am observat ca tot mai multi investitori folosesc Lenndy pentru diversificare.

Daca iei in considerare sa testezi platforma poti sa te inregistrezi cu acest link si daca investesti 100 EUR sau mai mult (nu neaparat intr-un singur imprumut) – beneficiezi de un bonus de 10 EUR.

PeerBerry

     PeerBerry  este o platforma P2P unde se poate investi in imprumuturi P2P. La momentul scrierii se gasesc imprumuturi cu o dobanzi de peste 12%. Cred ca este o platforma care trebuie luata in considerare pentru diversificarea a investitiilor. 

     Pe platforma PeerBerry toate imprumuturile au o garantie de rascumparare. In cazul in care platile intarzie mai mult de 60 zile, imprumuturile sunt rascumparate de catre creditori, iar principalul și dobanzile platite. Poti sa iti faci cont si sa testezi platforma accesand link-ul de aici.

Debium network

Debitum.network este o platforma Peer to Bussines  care permite oricui sa investeasca in imprumuturi de afaceri de la numai 10€. Pana acum platforma are un istoric bun si 

 

Daca vrei sa profititi de bonusul oferit de platforma, poti sa te inregistrezi prin acest LINK si folosind codul promo UURU4 vei primi:

  • 10 € Bonus, daca investesti minim 250€ 
Reinvest24

Este o platforma din Estonia prin care poti sa investesti in imobiliare incepand cu suma de 100€.  Este diferita de celelalte platforme pentru ca atunci cand investesti intr-un imobil, practic cumperi o bucatica din el. Imobilele se inchiriaza si chiria se imparte la investitori. Dobanda pentru proiectul in care am investit a fost facuta la timp. Un nou proiect este disponibil pe platforma. Mai multe detalii aici.

Cam asta e tot  pentru decembrie. Sper ca au fost folositoare informatiile gasite aici. Tu ce crezi despre acest tip de investitii? Crezi ca sunt investitii profitabile pe termen lung? 

Daca ti-a placut aceasta postare si crezi ca si alte persoane ar putea fi interesate, nu ezita sa distribui pe Facebook.
Disclaimer:

     Informatiile din acest blog nu sunt sfaturi pentru investitii. Pur si simplu monitorizez calatoria mea spre independenta  financiara. Nu sunt asociat cu nici una din platformele de investitii. Blogul contine link-uri catre anumite platforme de investitii. Daca faci clic pe link-uri si decizi să investesti in oricare dintre produsele sau serviciile lor, as putea să castig un comision. Uneori veti primi un mic bonus pentru utilizarea legaturilor mele. Cred ca este o situatie avantajoasa pentru toată lumea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la blog pentru a primi un e-mail atunci cand este publicata o nouă postare.
Fara spam - nimeni nu are timp pentru asta.

Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close