Actualizare portofoliu Noiembrie 2019

     A trecut luna Noiembrie si e timpul pentru o noua analiza a portofoliului. De fiecare data cand fac aceasta analiza si vad cum creste portofoliul imi dau seama ca sunt pe drumul cel bun. Este extrem de satisfacator sa realizez ca sunt foarte aproape de a atinge primul target(100€ venit pasiv pana la sfarsitul anului). Ma uit dupa zilele cand venitul pasiv va acoperi cheltuielile lunare. Pana acolo o sa fie o calatorie lunga, dar o sa fac totul pas cu pas. 

In luna Noiembrie am reusit sa investesc suma de 1092ceea ce duce portofoliul P2P la un total de 8204€.  Venitul pasiv in luna Noiembrie a fost de  89,50€, o crestere cu 24% fata de luna precedenta.

Profitul total de la primele investitii in P2P este de 309,66€ (268,64€ din dobanzi si 41,02€ din bonusuri de inscriere si oferte de cashback).

Fiind atras de dobanzile mari, am adaugat in portofoliu o noua platforma numita Monethera. Mai multe detalii despre platforma mai jos. 

Platforma Venit Nov. (€)Dobanda anuala (%)
Valoare totala (€)
Mintos8.9212.42%865.84
Envestio22.3518.65%1581.75
Kuetzal21.619.04%1518.28
Crowdestor7.3717.73%1537.18
Wisefund8.7418.35%595.86
Monethera5.7819.8%132.57
Fast Invest5.6312.97%673
Grupeer
5.2312.95%676.53
Lenndy1.0012%132.03
PeerBerry1.3112.80%158.95
Debitum.net0.969.92%232.89
Reinvest240.617.45%
+7.30%
99.04
TOTAL89.5€15.11%8204€

Analiza randament platforme Peer-to-peer

Mintos

    Mintos a primit premiul People’s Choice pentru al patrulea an consecutiv la Premiile AltFi 2019! In acest an, Mintos este singura companie care a devenit un dublu castigator la premiile AltFi Awards anuale, un eveniment dedicat sarbatoririi inovatiilor si succesului financiar. Tot in noiembrie Mintos a atins pragul de 4 Miliarde de Euro in imprumuturi finantate pe platforma. 

In momentul de fata se gasesc imprumuturi cu dobanzi de 10%-12% maxim. Imi doresc sa maresc portofoliul meu pe Mintos, dar nu pot sa rezist dobanzilor de 17%-20% oferite de celelalte platforme. 

     Daca investesti pe platforma Mintos, recomand sa folosesti doar originatori care platesc dobanda la intarzieri. Dupa cum se vede mai sus se intampla destul de des sa fie intarzieri la plati.

     Daca vrei sa iti faci cont pe platforma Mintos folosind legaturile din acest blog, vei primi un bonus exclusiv de 0,5% pentru toate investitiile pe care le faci in primele 90 de zile de la inregistrare. 

Platforma Envestio

    In luna Noiembrie, Envestio a generat un venit pasiv de 22,35.  In momentul de fata este platforma mea favorita datorita proiectelor cu un randament bun si plata dobanzilor lunar. Ca si pana acum toate platile au fost facute la timp fara nici o zi de intarziere. Am adaugat 220 in noiembrie, ceea ce duce investitiile mele pe platforma la un total de 1581 .

    In Noiembrie, Envestio a lansat doar 3 proiecte cu dobanzi de 17,9% -19%. Toate proiectele sunt finantate acum, dar altele urmeaza sa apara. Datorita popularitatii si a numarului mare de investitori, proiectele se finanteaza intr-un timp foarte scurt. De retinut ca toate imprumuturile vin cu buyback garantat. O scurta analiza a platformei aici.

Daca vrei sa investesti in Envestio si sa te bucuri de un randament foarte mare, poti sa profiti de bonusurile oferite de platforma pentru investitorii noi. Daca te inscrii pe Envestio prin acest link  si vei depune cel putin 100 €, vei primi:

 • 5€ bonus de inscriere in 24 de ore 
 • 0.5% bonus din suma investita in primele 270 de zile ca bonus de recuperare. Acest  bonus este calculat si platit inainte de 5 a fiecarei luni.
 
Kuetzal

    In Noiembrie am investit in alte doua proiecte, ambele cu o dobanda de 19% si buy-back garantat. Toate platile au fost facute la timp. Investitiile mele pe platforma sunt de 1515€ si mi-au adus un venit pasiv de 21,6€.

Pana acum am investit in 8 proiecte cu dobanzi intre 18,50%-20,50%. La momentul scrierii sunt deschise 3 proiecte, unul dintre ele cu o dobanda de 16% si buyback garantat.

Daca te inregistrezi pe platforma  Kuetzal prin acest link,  pana la 31.05.2020 si folosesti codul promo INDEPENDENTFINANCIAR vei primi:

  • 10€ bonus pentru inregistrare
  • 0.5% din toate investitiile facute in primele 180 de zile 

 Nu primesti aceste bonusuri daca te inregistrezi direct pe platforma.

Update 19.12.2019. Datorita unor informatii gasite pe retelele de socializare, va sfatuiesc sa va informati bine inainte sa investiti pe platforma Kuetzal. Unele din proiectele finantate sunt banuite a fi SCAM. Eu am solicitat retragerea investitiilor. 

Crowdestor

     Crowdestor este o platforma care ofera proiecte cu dobanzi atractive de la 10% pana la 24%. Unul din proiecte „CONSUMER LOAN PORTFOLIO ACQUISITION”cu o dobanda de 24% a fost finantat in mai putin de  24 de ore. Am reusit sa investesc 300€ in acest proiect, ceea ce duce investitiile mele la un total de 1537€. 

    Imi place foarte mult noua interfata a platformei unde poti sa vezi media dobanzilor,  profitul total pe platforma, dar si portofoliul de investitii. Cel mai important este ca au adaugat graficul de plati, unde poti vedea cand urmeaza sa primesti urmatoare plata. Este mult mai usor de urmarit daca sunt intarzieri la plati. Pana acum nu am avut nici macar o zi de intarziere la plata dobanzilor. 

La momentul scrierii erau deschise 4 proiecte cu dobanzi de 14%-18%.

 Mai multe detalii despre proiectele platformei aici.

Randament  investitii Wisefund

 Wisefund este una dintre platformele europene de creditare P2P in care putem sa investim in imprumuturi de afaceri pentru IMM-urile europene din mai multe sectoare ale economiei. Toate imprumuturile vin cu buyback garantat. O scurta analiza a platformei aici.

Pana acum am investit in 6 proiecte si toate au facut platile la timp.

Toate proiectele sunt finantate la momentul scrierii, dar la inceputul lunii Decembrie mai multe proiecte urmeaza sa apara. Cele mai multe au dobanzi foarte atractive de 18%-20% si buyback garantat.

Wisefund ofera 0,5% cashback din suma investita in primele 270 de zile, daca te inregistrezi prin acest link

Monethera

      Monethera este una din cele mai noi platforme P2P. Poti sa investesti in proiecte imobiliare, imprumuturi pentru afaceri, energie ecologică, logistica sau companii de tehnologie și poti  obtine din dobanzi pana la 22%. Am urmarit platforma ceva timp si am decis sa o adaug in portofoliu datorita proiectelor diversificate si a dobanzilor foarte bune. Am facut si prima investitie intr-un proiect cu o dobanda de 19,80% si plata dobanzilor lunar. 

Am folosit un link de afiliere pentru a profita de 5 € bonus de inscriere si 180 de zile cash back. Daca vrei sa testezi platforma si vrei sa profiti de aceste bonusuri poti sa iti faci cont folosind acest link si primesti:

 • 5 € bonus de inscriere 
 • 0.5% bonus din suma investita in primele 180 de zile ca bonus de recuperare.

Poti sa urmaresti ce platforme ofera bonsuri de inscriere pe pagina OFERTE P2P, pentru a profita de bonusurile anumitor platforme. De retinut ca platformele nu ofera bonusuri daca te inregistrezi fara linkuri de afiliere. 

La momentul scrierii pe Monethera erau disponibile 2 proiecte, ambele cu o dobanda de 19.10% si plata lunar. 

FAST INVEST

      Pe Fast Invest poti sa gasesti imprumuturi cu dobanzi de 12%-13% si buyback garantat. Pana acum platforma are un istoric foarte bun si toate platile sunt facute la timp. 

     In octombrie 2019 am decis ca banii pe care ii dadeam pe tigari sa-i investesc pe Fast Invest. Asa ca am adaugat inca 150 si vreau sa adaug in fiecare luna aceasta suma. M-am lasat de fumat acum 2 ani dar abia din octombrie am decis sa investesc acesti bani. Am ales Fast Invest pentru ca are un istoric foarte bun si ofera dobanzi atractive. In plus poti sa retragi banii int-un timp scurt. Toate imprumuturile vin cu buyback garantat pe platforma Fast Invest.

Ca si pana acum toate platile au fost facute la timp. Pe graficul de performanta, poti sa vezi ce dobanda trebuie sa primesti in luna respectiva.

Daca vrei sa testezi platforma Fast Invest poti sa iti faci cont prin acest link.

Randament  investitii Grupeer

     Grupeer a depasit 20350 de investitori care au investit doar in 2019 peste 40.398.317€. Randamentul mediu al platformei este 13.20%. De retinut ca pe platforma se gasesc foarte des oferte de cashback de 1%. Cele mai  multe imprumuturi vin cu buyback garantat.

Toate platile au fost facute  fara intarzieri.Sunt foarte multumit de cum evolueaza investitiile mele pe platforma.

O scurta descriere a platformei aici sau poti sa testezi direct platforma Grupeer .

Lenndy

    Lenndy este o piata peer to peer, unde investitorii pot investi in imprumuturi prefinantate si pot primi dobanzi.  Platforma are un istoric nepatat pana acum si media dobanzilor este de 12.28%, ceea ce este foarte bine pentru o platforma de tip P2P.

   Fiind in cautare de platforme noi pentru diversificare, in prima faza Lenndy mi-a atras atentia datorita bonusului oferit la inregistrare de 10 €. Am vrut sa profit de acest bonus, pe care l-am investit imediat. Daca te inregistrezi cu acest link si investesti 100 EUR sau mai mult (nu neaparat intr-un singur imprumut) – beneficiezi de un bonus de 10 EUR. Principalul motiv pentru care am decis sa pastrez platforma in portofoliul meu de investitii este garantia de rascumparare si posibilitatea de a vinde imprumuturile. Atentie insa, daca imprumutul are intarziere la plata nu se poate vinde.

PeerBerry

     PeerBerry  este o platforma P2P unde se poate investi in imprumuturi P2P. La momentul scrierii se gasesc imprumuturi cu o dobanda de pana la 12,7%. La imprumuturile pe termen lung toate platile au fost facute la timp. 

     Pe platforma PeerBerry toate imprumuturile au o garantie de rascumparare. In cazul in care platile intarzie mai mult de 60 zile, imprumuturile sunt rascumparate de catre creditori, iar principalul și dobanzile platite. Poti sa iti faci cont si sa testezi platforma accesand link-ul de aici.

Debium network

Debitum.network este o platforma Peer to Bussines  care permite oricui sa investeasca in imprumuturi de afaceri de la numai 10€ si sa castige dobanzi de pana la 15%. Pana la momentul scrierii platforma are peste 3500 de investitori. 

In noiembrie am retras 50€ de pe platforma si banii au intrat pe Revolut in urmatoarea zi. La retrageri se percepe un comision de un euro.

Desi majoritatea imprumuturilor au dobanzi de 9-10%, penalizarile la intarzieri sunt de 4.5%. 

Daca vrei sa profititi de bonusul oferit de platforma, poti sa te inregistrezi prin acest LINK si folosind codul promo UURU4 vei primi:

 • 10 € Bonus, daca investesti minim 250€ 
Reinvest24

Este o platforma din Estonia prin care poti sa investesti in imobiliare incepand cu suma de 100€.  Este diferita de celelalte platforme pentru ca atunci cand investesti intr-un imobil, practic cumperi o bucatica din el. Imobilele se inchiriaza si chiria se imparte la investitori. Dobanda pentru proiectul in care am investit a fost facuta la timp. La momentul scrierii nu mai sunt proiecte disponibile pentru investitii.

Reinvest24 ofera in perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2019 un Bonus de 10 Euro pentru toti cei care se inregistreaza prin acest link.

Daca ti-a placut aceasta postare si crezi ca si alte persoane ar putea fi interesate, nu ezita sa distribui pe Facebook.
Disclaimer:

     Informatiile din acest blog nu sunt sfaturi pentru investitii. Pur si simplu monitorizez calatoria mea spre independenta  financiara. Nu sunt asociat cu nici una din platformele de investitii. Blogul contine link-uri catre anumite platforme de investitii. Daca faci clic pe link-uri si decizi să investesti in oricare dintre produsele sau serviciile lor, as putea să castig un comision. Uneori veti primi un mic bonus pentru utilizarea legaturilor mele. Cred ca este o situatie avantajoasa pentru toată lumea.

4 thoughts on “Actualizare portofoliu Noiembrie 2019”

  1. Salut. Vreau sa fie cat mai diversificat portofoliul pentru a minimaliza riscurile. Cele mai multe platforme au auto invest si nu trebuie sa pierd prea mult timp pentru investitii. In plus am mai multe proiecte din care sa aleg. Nu costa nimic sa faci cont si sa testezi platformele.

  1. Salut. Am gasit mai multe plangeri despre Bondora (Portfolio Manager si Portfolio Pro). In afara de pachetul Go& Grow nu sfatuiesc pe nimeni sa investeasca. Pentru mine randamentul oferit de 6.75% este prea mic raportat la risc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la blog pentru a primi un e-mail atunci cand este publicata o nouă postare.
Fara spam - nimeni nu are timp pentru asta.

Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close