Actualizare portofoliu Septembrie 2019

    Septembrie a fost o luna excelenta, pentru ca am reusit sa investesc suma de 1780 €, iar venitul pasiv a crescut cu 49% fata de luna precedenta. Am adaugat doua noi platforme in portofoliu (Wisefund si Reinvest24), dar am si retras de pe Crowdestate. Este prima platforma din care am retras bani pana acum. 

Venitul pasiv in luna Septembrie a fost de 46.9€.

Profitul total de la primele investitii in P2P este de 148.2€ (115.47€ din dobanzi si 32.73 din bonusuri de inscriere si oferte de cashback).

Platforma Venit Sept (€)Dobanda anuala (%)
Valuare totala (€)
Mintos8.7712.98%946.90
Fast Invest3.7812.84%363.88
Envestio9.9117.08%1036.10
Kuetzal8.0919%764.28
Crowdestor4.3316.75%1098.80
Grupeer
6.9312.78%516.06
PeerBerry0.7712.77%155.27
Lenndy0.4612%111.01
Debitum.net0.819.88%231.46
Wisefund2.5118.92%302.51
Reinvest240.547.45%
+7.30%
98.54
Crowdestate000
TOTAL46.90€14.52%5624.81€

Performanta randament P2P

     Cu un venit pasiv de 46,9€ pot sa fac o rata la un telefon nou sau la un televizor. Binenteles ca nu voi face acest lucru  pentru ca vreau sa  profit de dobanda compusa. Adica acesti bani au fost deja reinvestiti  pentru a se inmulti.  Daca vrei sa vezi cat conteaza dobanda compusa pe termen lung, iti sugerez sa folosesti calculatorul de dobanzi din acest link.

Analiza randament platforme Peer-to-peer

Mintos

   In luna Septembrie am adaugat doar 100€ pe platforma Mintos, aducand investitia mea totala la 910€. Desi la inceput imi propusesem ca o mare parte din investitii sa fie pe platforma Mintos, deocamdata am renuntat deoarece dobanzile oferite sunt destul de mici in comparatie cu alte platforme. In momentul de fata se gasesc doar imprumuturi cu o dobanda de 10-11% la Euro.  

Daca investesti pe platforma Mintos, recomand sa folosesti doar originatori care platesc dobanda la intarzieri. 

    Daca vrei sa iti faci cont pe platforma Mintos folosind legaturile din acest blog, vei primi un bonus exclusiv de 1% pentru toate investitiile pe care le faci in primele 90 de zile de la inregistrare.

FASTINVEST

    Ca si pana acum sunt foarte incantat de cum evolueaza investitiile mele pe FastInvest. Toate platile sunt facute la timp fara nici o zi de intarziere. Imprumuturile oferite de Fast Invest sunt de 12%-13%. Daca originatorul intarzie cu plata 3 zile, FastInvest intervine si acopera toata restanta. Pana acum, si-au facut treaba foarte bine. 

Cu o investitie de 350 de euro am avut un profit de 3.78 Euro.

Daca vrei sa testezi platforma FASTINVEST poti sa iti faci cont prin acest link.

Platforma Envestio

    Envestio ramane una din platformele mele favorite. In luna Septembrie au lansat mai multe proiecte cu dobanzi de 16% – 17% si plata lunar. Envestio promite sa lanseze saptamanal cate un proiect. Sper sa mentina si dobanzile ridicate in continuare. 

Toate platile au fost facute la timp fara nici o zi de intarziere. 

Daca vrei sa investesti in Envestio si sa te bucuri de un randament foarte mare, poti sa profiti de bonusurile oferite de platforma pentru investitorii noi. Daca te inscrii pe Envestio prin acest link  si veti depune cel putin 100 €, veti primi:

  • 5€ bonus de inscriere in 24 de ore 
  • 0.5% bonus din suma investita in primele 270 de zile ca bonus de recuperare. Acest  bonus este calculat si platit inainte de 5 a fiecarei luni.
 
Kuetzal

    Kuetzal este o platforma peer-to-business din Estonia pe care am adaugat-o in portofoliu in luna Iulie. O scurta analiza a platformei poti sa gasesti aici. In luna Septembrie am investit in doua noi proiecte cu dobanzi de 20.5% si respectiv 18.5%. 

Desi unul din proiecte „Crypto-minnig container #2” nu a fost finantat pana acum, plata dobanzilor a fost facuta la timp. 

    Un nou proiect numit „Shredder machine” cu o dobanda de 20% si cu buyback garantat urmeaza sa apara in zilele urmatoare. Am facut deja transferul pentru a profita de aceasta dobanda, dar din pacate depozitul a fost respins, pentru ca am uitat sa adaug detaliile de plata. Banii i-am primit pe Revolut in ziua urmatore si i-am transferat din nou. Sper sa ajunga la timp pentru a investii in acest proiect.

Daca te inregistrezi pe Kuetzal prin acest link,  vei primi:

  • 0.5% din toate investitiile facute in primele 180 de zile 
Crowdestor

   In luna Septembrie, Crowdestor a lansat mai multe proiecte cu dobanzi cuprinse intre 11% si 20 %. Am investit in 4 proiecte. Cand investesti intr-un proiect la Crowdestor, castigi dobanda din ziua in care investesti. In ultimul timp, tot mai multe proiecte au prima plata a dobanzii dupa primele 3 sau 6 luni. Din acest motiv desi am investit 1080 Euro venitul a fost de doar 4.33 Euro. Din luna Decembrie venitul din dobanzi ar trebui sa creasca simtitor datorita acestor investitii.

La momentul scrierii erau diponibile pe platforma 4 proiecte cu dobanzi cuprinse intre 14-16.5%. Mai multe detalii despre proiecte aici.

Randament  investitii Grupeer

    Grupeer continua sa lanseze tot mai multe campanii de cashback. In general imprumuturile de acest tip se finanteaza destul de repede.  Cele mai multe imprumuturi au dobanzi de 12-13% si buyback garantat.  Nu e rau deloc tinand cont ca pe  Mintos in momentul de fata se gsesc doar cu 10%.

    Daca doresti sa investesti in Grupeer poti sa iti faci cont aici sau folosind orice legatura din acest blog. Nu te costa nimic sa iti faci cont si sa testezi platforma.

Randament  investitii PeerBerry

    Pentru diversificare recomand aceasta platforma. Imprumuturile pe termen scurt au dobanzi de 11-12% iar cele pe termen mai lung au si dobanzi de 13%. 

     Pe platforma PeerBerry toate imprumuturile au o garantie de rascumparare. In cazul in care platile intarzie mai mult de 60 zile, imprumuturile sunt rascumparate de catre creditori, iar principalul și dobanzile platite. Poti sa iti faci cont si sa testezi platforma accesand link-ul de aici.

Randament  investitii Lenndy

    Lenndy e o noua platforma de tip P2P cu peste 6400 de investitori, care mi-a atras atentia datorita bonusului oferit la inregistrare de 10 €. Am vrut sa profit de acest bonus pe care l-am investit imediat. Am investit doar in imprumuturi cu buyback garantat care au un randament de 12%. Pe platforma sunt si imprumuturi cu dobanzi de 13%, dar fara garantie de rascumparare. 

    Daca va inregistrati cu acest link si investiti 100€ sau mai mult (nu neaparat intr-un singur imprumut) – beneficiati de un bonus de 10 EUR. Banii vi se vor trimite imediat dupa efectuarea investitiei. 

Randament  investitii Debitum.network

    Debitum.network este o platforma Peer to Bussines  care permite oricui sa investeasca in imprumuturi de afaceri de la numai 10€ si sa castige dobanzi de pana la 15%. Toate investitiile vin cu o garantie suplimentara pentru investitori. Desi majoritatea imprumuturilor au dobanzi de 9-10%, penalizarile la intarzieri sunt de 4.5%. Pana acum sunt foarte multumit de platforma.

    Daca vrei sa profititi de bonusul oferit de platforma, poti sa te inregistrezi prin acest LINK si folosind codul promo UURU4 vei primi:

  • 10 € Bonus, daca investesti minim 250€
Randament  investitii Wisefund

     Wisefund este o platforma noua, care ofera posibilitatea de a investi in proiecte cu o dobanda de pana la 21%. Toate imprumuturile vin cu garantie de rascumparare dar si acoperite de un fond de protectie. 

     Pana acum am investit in doua proiecte, fiind atras de dobanzile foarte atractive. Platforma este foarte asemanatoare cu Envestio si Crowdestor. Interfata este foarte usor de folosit. 

 Wisefund ofera 0,5% cashback, din suma investita in primele 270 de zile, daca te inregistrezi prin acest link.

Reinvest24

    Este o platforma din Estonia prin care poti sa investesti in imobiliare incepand cu suma de 100€.  Este diferita de celelalte platforme pentru ca atunci cand investesti intr-un imobil, practic cumperi o bucatica din el. Imobilele se inchriaza si chiria se imparte la investitori. Dupa o anumita perioada imobilul se vinde cu un pret mai mare si banii se impart in functie de cat a investit fiecare. Am investit 100 € si am ramas surprins ca 2 € au fost opriti pentru taxe. Este prima platforma in care investesc si au taxe. Sper sa le scoata pe viitor dac vor sa atraga cat mai multi investitori.

Reinvest24 ofera in perioada 01.octombrie – 31.decembrie.2019 un Bonus de 10 Euro pentru toti cei care se inregistreaza prin acest link.

Crowdestate

    Desi e una din cele mai renumite si mari platforme de investitii, am decis sa retrag banii pentru moment. Am luat aceasta decizie pentru ca desi investisem intr-un proiect care era disponibil pe platforma, dupa o saptamana am gasit banii in cont. Am ramas surprins pentru ca facusem rezervarea printre primii invetitori.

In afara de aceasta intamplare, am gasit pe alte bloguri ca sunt cateva proiecte care au intarzieri la plata. Asa ca am decis sa ma retrag deocamdata si sa incerc alte platforme. Poti sa verifici si sa testezi platforma aici.

Daca ti-a placut aceasta postare si crezi ca si alte persoane ar putea fi interesate, nu ezita sa distribui pe Facebook.
Disclaimer:

     Informatiile din acest blog nu sunt sfaturi pentru investitii. Pur si simplu monitorizez calatoria mea spre independenta  financiara. Nu sunt asociat cu nici una din platformele de investitii. Blogul contine link-uri catre anumite platforme de investitii. Daca faci clic pe link-uri si decizi să investesti in oricare dintre produsele sau serviciile lor, as putea să castig un comision. Uneori veti primi un mic bonus pentru utilizarea legaturilor mele. Cred ca este o situatie avantajoasa pentru toată lumea.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la blog pentru a primi un e-mail atunci cand este publicata o nouă postare.
Fara spam - nimeni nu are timp pentru asta.

Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close