Investitii Peer to Peer. Daca nu stiati Peer To Peer Lending a fost în jur de ceva vreme, deși popularitatea sa a crescut foarte mult in ultimii ani. Prima companie care a oferit împrumuturi sociale de tip Peer to Peer (P2P) din lume a fost Zopa. Zopa a fost, de asemenea, una dintre primele companii fintech. Compania a fost înființată cu peste 15 ani în urma – în Marea Britanie, în 2004, de catre echipa de internet banking Egg Banking. Cu toate acestea, primul imprumut a fost emis în 2005. In aceasta perioada, Zopa a emis credite de peste 2 miliarde de lire sterline.
De ce a devenit industria de investitii peer-to-peer atat de populara recent?
Unul dintre motivele principale sunt dobanzile foarte bune. Daca la un cont de economii sau un depozit bancar primesti o dobanda de 1% – 2%, platformele de imprumut Peer to Peer ofera dobanzi bune pe banii dumneavoastra imprumutati. Puteti obtine o dobanda de intre 5% – 20% din investitiile Peer to Peer. Nu trebuie sa ai cunostiinte de investitii si poti sa faci totul online. Tot ce trebuie sa faci este sa transferi bani si sa investesti. Unele platforme ofera Bonusuri foarte bune la primele depuneri. Puteti verifica cateva dintre bonusuri si oferte in pagina OFERTEP2P.
Ce beneficii aduce sistemul financiar global de la site-urile de imprumut Peer to Peer?
Site-urile de imprumut P2P dau pietei financiare un impuls pozitiv. Platformele ofera oportunitatea pentru creditori de a alege modalitati de asi investi banii și de a contribui la cresterea economica. Asta inseamna ca banii imprumutatorului se afla in ciclul economiei care nu este așezat undeva in casa sau in contul bancar.
Sunt investitiile in Peer to Peer mai riscante decat contul de economii bancare?
Da, ele sunt mai riscante, de obicei bancile sunt reglementate de organizatii guvernamentale si au alte reguli care garanteaza o suma fixa care trebuie rambursata clientilor daca ceva nu merge bine. Cu toate acestea, exista o mulțime de platforme de imprumut P2P, care ofera garantie de rascumparare. Asta inseamna ca investitia dumneavostra este relativ sigura. Fiecare investitie este riscanta, dar trebuie sa te ocupi de asta incercand sa minimalizezi riscurile. O modalitate de a minimaliza riscurile este sa alegi platforme care au un feedback pozitiv si care ofera garantia investitiei. Eu de exemplu am ales sa investesc in platforme Peer to Peer, dar doarplatforme cu garantie de rascumparare. Mai multe detalii despre investitiile mele poti gasii AICI. Ca sa iti faci o idee de ce randamente se pot obtine, poti sa verifici pagina Analiza lunara.
Cum sa incepi ?
Ca un prim pas, este important sa intelegi ca exista riscuri pentru investitii. De aceea, intotdeauna trebuie sa te asiguri ca investesti doar o parte din venitul pe care iti poti permite sa-l pierzi si ca ai intodeauna unele economii in cazul unor evenimente neasteptate. Cand te-ai decis sa investesti, poti incepe sa transferi bani pe platforma aleasa de tine. Eu am ales sa fac depunerile prin Revolut. Dupa ce banii au intrat in cont poti incepe sa investesti. Cele mai multe platforme de investitii peer to peer au o interfata foarte usor de folosit. Nu trebuie sa ai cunostinte in domeniu pentru a investii.
Esti deja investitor ?
Daca esti deja investitor te rog sa impartasesti cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos. Esti multumit de returnari? Investesti diversificat? Cat de mult din portofoliu esti dispus sa investesti intr-o platforma P2P?
Vrei sa vezi portofoliul meu de investitii peer to peer?
Daca tot esti aici poti poti sa verifici Portofoliul meu de investitii in platforme P2P. Poti sa urmaresti in fiecare luna ce randament am obtinut de la platformele in care am investit.
Disclaimer:
Informatiile din acest blog nu sunt sfaturi pentru investitii. Pur si simplu monitorizez calatoria mea spre independenta financiara. Nu sunt asociat cu nici una din platformele de investitii. Blogul contine link-uri catre anumite platforme de investitii. Daca faci clic pe link-uri si decizi să investesti in oricare dintre produsele sau serviciile lor, as putea să castig un comision. Uneori veti primi un mic bonus pentru utilizarea legaturilor mele. Cred ca este o situatie avantajoasa pentru toată lumea.